Az első benyomás emléke.

A névjegykártya az üzleti élet egyik legmeghatározóbb személyes márkaépítő eszköze. Egy kis papírlap, ami kapcsolatot teremt Ön és az emberek között. Éppen ezért meghatározó, hogy van-e, és ha van: milyen névjegye van? Tegyen profi benyomást új üzleti kapcsolataira egy elegáns, vagy éppen kreatív névjegykártyával.

Tudta Ön, hogy a névjegyhasználatnak saját etikettje van?

Különböző szituációkban, és eltérő módokon kell használnia a névjegyét. Tekintse most át a 3 legfontosabb szituációt, amikor a névjegyére szükség van.

A névjegykártya átadása
A névjegy személyes átadása általában találkozások, ismerkedések, bemutatások és különféle egyeztetések alkalmával történik, mintegy a bemutatkozás kiegészítéseként.

Hivatalos jellegű alkalmakkor fontos és illendő – de a magánjellegűeknél is ajánlott – az átadott névjegy elolvasása, néhány másodperces tanulmányozása. Ezzel megtiszteljük a névjegy átadóját, és ha korábban nem ismertük, akkor lehetőségünk van helyes megszólítására, illetve nevének pontos használatára.

A bemutatkozás alkalmával kapott névjegyet illik azonnal sajátunk átadásával viszonozni.

A névjegykártya leadása
A névjegy leadásának két fontosabb esetben lehet különleges jelentősége.
Előfordulhat, hogy egy társasági összejövetel alkalmával a vendéglátó vagy a házigazda igényt tart arra, hogy utólag áttekinthesse, számba vehesse, hogy kik jelentek meg nála, kik tisztelték meg látogatásukkal, részvételükkel. Ilyen esetben egy előre – erre a célra – elhelyezett tálcán illendő a vendégeknek távozáskor leadni a névjegyüket.

Abban az esetben pedig, ha előre be nem jelentett látogatás alkalmával nem jöhet létre a személyes találkozás azzal, akivel szeretné, távozáskor célszerű maga után névjegyet hagynia. Ezen kívül még szóbeli üzenetet is hagyhat a hivatalban, titkárnőnél, munkatársaknál, amely nem csupán egy udvarias megoldás, hanem az utólagos kapcsolatfelvételre is lehetőséget ad.
Ha a leadott névjegyre valamit ír, azt a bal alsó sarokba ceruzával tegye, mert ez jelzi a személyes leadás tényét. A tinta használata a névjegykártya  elküldésére utal.

A névjegykártya küldése 
Bizonyos esetekben névjegyünk elküldése pótolhatja, valamiképpen helyettesítheti (általában ideiglenes jelleggel) a személyes találkozást.
A névjegykártyaküldés csak protokolláris szempontból felel meg a látogatásnak, a személyes találkozással nem egyenlő.
Postán küldeni névjegyet udvariatlanság.
Az alkalmi és megválaszolandó névjegyeket egy napon belül viszonozni kell, a bemutatkozó, bemutatkozást kezdeményező névjegyek esetén ez néhány napon belül teendő meg.
Ha több személynek ugyanabban a borítékban küldünk névjegyet, akkor minden névjegyre rá kell írni a címzettet. Küldhet ugyanannak a személynek ugyanabban a borítékban több személy is névjegyet.

Használja profi módon a névjegyét, az etikett betartásával! Önnek már van ehhez megfelelő névjegykártyája?

Kérjen ajánlatot online rendszerünk segítségével a saját névjegyének az elkészítésére, vagy hagyjon üzenetet és visszahívjuk Önt a kérdéseinek megválaszolásához. >>


Ügyfeleink véleményei

Ajánlatkérés

Töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat, vagy kérjen tőlünk visszahívást!

Örömmel állunk rendelkezésére akár kérdése, akár konkrét, megversenyeztetni kívánt projektje van. Válassza ki az Önnek leginkább megfelelő lehetőséget!

© Copyright Text Nyomdaipari Kft. Minde jog fenntartva! Arculattervezés, honlaptervezés: Kreatív Vonalak Adatvédelem Süti beállítások